Поліція оголосила підозри двом росіянам, що п’яними вбили цивільного на Херсонщині

Дата: 12 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Правоохоронці ідентифікували двох російських військових, що брали участь в окупації Нової Збур’ївки Херсонської області.

За даними слідчих, 9 травня 2023 року росіяни побили місцевого мешканця, а потім розстріляли його в його ж будинку.

Про це йдеться у тексті підозр на сайті Офісу генерального прокурора.

Ігор Турко – ліворуч, Денис Чернов – праворуч. Фото: Центр журналістських розслідувань

Поліційні слідчі Херсонської області встановили особи ймовірних злочинців – це 39-річний рядовий Денис Чернов та 49-річний рядовий Ігор Турко, що служили в  126 окремій бригаді берегової оборони 22 армійського корпусу берегових військ ВМФ Росії.

За інформацією правоохоронців, у травні 2023 року військові перебували в Новій Збур’ївці Скадовського району Херсонської області. 9 травня п’яні солдати незаконно вдерлися на подвір’я місцевого мешканця Олександра Максименка. Як тільки 64-річний чоловік вийшов надвір, військові почали його бити руками та ногами по всьому тілу. Водночас чоловіка звинувачували в тому, що його син буцімто служить в ЗСУ.

Після 15 хвилин побиттів чоловікові вдалося вирватися та забігти в будинок, але військові пішли за ним. Вони зачинили двері зсередини, знайшли власника будинку та вистрілили в його бік щонайменше десять разів. Чоловік помер на місці.

Правоохоронці підозрюють Чернова та Турка у жорстокому поводженні з цивільним, поєднаним з умисним вбивством, що були скоєні за попередньою домовленістю групою осіб. Це, зокрема, підпадає під воєнні злочини.

Нагадаємо, суд заочно визнав винним в умисному вбивстві російського військового Миколу Соковікова. Згідно з матеріалами справи, росіянин разом з іншими військовими розстріляв у спину двох цивільних чоловіків в одному з автосалонів на Київщині у березні 2022 року. Соковіков отримав довічне покарання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter