Поліція Гонконгу заарештувала працівників незалежного новинного сайту Stand News

Дата: 29 Грудня 2021
A+ A- Підписатися
Поліція Гонконгу заарештувала шістьох людей з незалежного новинного сайту Stand News, серед них – співачка та правозахисниця Деніз Хо. Їх звинувачують у “змові для публікування крамольних публікацій” та “підриві комунізму за допомогою журналістики”.
 
Про це повідомляє ВВС.
 
Деніз Хо. Джерело: facebook.com / kharytonovarthur

“29 грудня 2021 року, близько другої години ночі за Києвом, окупаційна поліція Гонконгу розпочала рейд на редакцію останнього кантономовного незалежного медіа Stand News. Наразі вебсайт видання працює з перебоями, матеріали видаляються, а з офісу редакції вилучили майже все майно, включаючи техніку та електронні носії інформації. Станом на зараз підозри вручили шістьом особам, афілійованим до медіа, включаючи нинішніх та старих редакторів, а також останніх відомих активістів на свободі, що входили до керівництва проєкту; вік затриманих – від 34 до 72 років“, – написав у своєму фейсбуці Артур Харитонов, президент громадської організації “Ліберально-демократична ліга України” та головний координатор проєкту Free Hong Kong Center.

Серед заарештованих були як нинішні, так і колишні працівники Stand News.

Крім того, заарештували Деніз Хо – попзірку, що стала іконою демократії і була членом ради директорів видання. У своєму повідомленні у фейсбуці вона підтвердила, що її арештували й доставили ​​до поліцейського відділку Західного округу.

Понад 200 правоохоронців також були відправлені для обшуку в офісі видання, пошукові операції все ще тривають.

У заяві поліції йдеться, що вони уповноважені “шукати та вилучати відповідні журналістські матеріали”.

Раніше цього року сотні поліцейських провели обшук у приміщенні нині закритого Apple Daily – видання, відомого відкритою критикою керівництва Гонконгу та Китаю.

Після цього Stand News стало одним з останніх відкрито продемократичних видань у місті. Це був один з небагатьох відносно нових новинних онлайн-порталів, які особливо привернули увагу під час виступів за демократію у 2019 році.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter