Поліцейський зі спільником можуть сісти за ґрати через продаж даних з бази МВС

Дата: 09 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Правоохоронці скерували до суду матеріали справи проти поліцейського з Полтавщини, який разом з товаришем продавав інформацію з обмеженим доступом із баз МВС.

Про це повідомили в ДБР.

Слідчі з’ясували, що поліцейський із Кременчука разом зі спільником продавав, зокрема, дані про судимість людей. Рекламували свої послуги зловмисники через групи в месенджерах. Поплічник правоохоронця під псевдонімом Джордж Буш публікував відповідні оголошення в мережі, а поліцейський, користуючись своїм службовим становищем, шукав дані та копіював їх. 

Обох чоловіків наразі підозрюють за статтями щодо несанкціонованих дій з інформацією, що має обмежений доступ і ч. 3 ст. 362, ч. 2 ст. 361-2 КК України. За продаж даних зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до шести років із забороною обіймати певні посади або вести певну діяльність на строк до трьох років.

Нагадаємо, що в травні в Івано-Франківську СБУ затримала хакера, який продавав найбільшу у світі базу зламаних імейлів та паролів. Чоловік, за його власними словами, почав займатися хакерством через злидні, а щоб придбати перші архіви вкрадених даних, узяв мікрокредит. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter