Поліцейський, який напідпитку разом із сином бив людей битою на вулицях Полтави, може сісти на вісім років

Дата: 28 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Слідчі Державного бюро розслідувань передали до суду обвинувальний акт щодо колишнього поліцейського з Полтави, який разом із сином напідпитку побив декількох людей бейсбольною битою восени минулого року. 

Про це повідомили у відомстві. 

Інцидент за участю колишнього правоохоронця з батальйону патрульної служби особливого призначення “Полтава” стався у вересні минулого року. Тоді він разом зі своїм сином напідпитку побив трьох людей на вулицях міста.

Спочатку вони почали бити 17-річного студента Української академії лідерства, який після отриманих травм зміг утекти від зловмисників та викликати швидку. Вже в лікарні медики встановили, що хлопцеві розірвали селезінку, а тому травмований орган довелося видалити. 

Після цього поліцейський із сином зламали ногу хлопцю, який сидів неподалік, а згодом почали чіплятися до жінки, яка гуляла районом того вечора. 

“Повз проходив чоловік, який зробив зауваження хуліганам. У відповідь ті накинулися на нього з іще більшою люттю. Крики про допомогу почув чоловік, який перебував у квартирі жінки, до якої чіплялися п’яні. Не довго думаючи, він схопив пристрій для відстрілу гумовими кулями, вибіг на подвір’я і зробив попереджувальний постріл угору”,розповідали журналісти, які спілкувались із жертвами нападу.

Згодом зловмисників затримали. 

Колишнього правоохоронця звинувачують у “грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства”, а також в “умисному заподіянні тяжких тілесних ушкоджень”. У разі доведення провини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Щодо сина колишнього правоохоронця, то в ДБР зазначили, що матеріали справи стосовно нього винесли в окреме кримінальне провадження. Наразі вирішується питання про звернення до суду для застосування до нього примусових заходів медичного характеру.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter