Поліцейський із Запорізької області разом з колегою, дружиною та знайомим торгував наркотиками, вилученими як докази

Дата: 07 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Двом правоохоронцям із Запорізької області оголосили про підозру через продаж наркотиків. 

Про це повідомили в ДБР. 

Масштабну схему збуту організував оперуповноважений одного з відділів Запорізького райуправління поліції, а до діяльності залучив заступника начальника цього ж відділу поліції, свою дружину та знайомого. 

Спочатку вони закуповували коноплі, висушували їх, розфасовували на дози та продавали, однак згодом вирішили брати товар з речових доказів, до яких мав доступ заступник начальника відділу поліції.

“Він підмінив 1 кг психотропної речовини PVP, що була вилучена в рамках кримінального провадження, на схожу суміш. Далі вони фасували наркотик на дози та збували своїм клієнтам”, – кажуть слідчі. 

Правоохоронці зафіксували декілька фактів продажу на загальну суму майже 100 тисяч гривень. Нині обидва підозрюваних перебувають під вартою, а питання щодо обрання запобіжного заходу іншим учасникам схеми невдовзі розв’язуватиме суд. 

Затриманим загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Торік у Запорізькій області вже викривали правоохоронця, що також продавав наркотики, які сам же й вилучав як речові докази. Він систематично забирав у підозрюваних, зокрема, метадон, а перед тим, як відправити його на зберігання, підміняв на звичайні ліки або ж візуально схожі суміші.

Нагадаємо, за даними Офісу генпрокурора, щорічно кількість українців, які споживають наркотики, зростає на 8–10%. Згідно з аналізом відкритих судових рішень, щонайменше 83% засуджених за наркозлочини українців отримують кримінальну судимість за незаконне зберігання без мети збуту, а не за продаж. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter