Поліцейські на Київщині чотири години катували чоловіка через суперечку

Дата: 21 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Слідчі ДБР повідомили про підозру в катуванні двом поліцейським Васильківського відділу поліції в Київській області.

Про це повідомили на сайті відомства. 

Інцидент стався ще в грудні минулого року. Тоді двоє поліцейських підійшли до чоловіка на зупинці громадського транспорту. Згодом між ними почалася суперечка, у відповідь на яку правоохоронці застосували проти чоловіка сльозогінний газ і почали бити прикладом автомата.

“Працівники поліції наділи на потерпілого кайданки та відвезли на службовому автомобілі на безлюдну місцевість у Васильківському районі Київської області. Там вони продовжили знущатися над громадянином, наносячи йому удари по різним частинам тіла, у тому числі прикладом згаданого автомата. Після цього правоохоронці зачинили потерпілого в багажному відділенні службового автомобіля, завдавши при цьому додаткових ударів автоматом в область голови”, – розповіли слідчі. 

Водночас родичі чоловіка почали шукати його та телефонували до поліції. У своєму телеграм-каналі директор ДБР Роман Труба розповів, що поліцейські повернули чоловіка до Васильківського відділку, виписавши йому протоколи про адмінпорушення, а згодом намагалися приховати свій злочин.

Окрім повідомлення підозри щодо катування, двох поліцейських також звинувачують у перевищенні службового становища. ДБР готує клопотання про обрання запобіжного заходу обом правоохоронцям. 

Раніше ZMINA докладно розповідала, що таке ДБР та чому саме цей орган може допомогти розслідувати факти катування в пенітенціарних установах. 

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter