Поліцейські на Харківщині підставили місцевого жителя, щоб підвищити статистику розкриття справ

Дата: 17 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Прокуратура Харківської області повідомила про підозру трьом поліцейським Борівського відділення поліції за спробу притягнути до кримінальної відповідальності явно невинувату особу.

Про це повідомили у відомстві. 

Троє правоохоронців, зокрема начальник Боровського райвідділу, протягом березня-квітня 2020 року фальсифікували докази, щоб підвищити показники розкриття злочинів, пов’язаних із незаконним вирубуванням лісу. Поліцейські, зокрема, привезли на місце завчасної порубки сосен 51-річного місцевого мешканця.

Чоловіку дали бензопилу та за грошову винагороду змусили його взяти на себе відповідальність за злочин, який він не скоював. Згодом слідчі порушили кримінальне провадження, під час якого навіть повідомили місцевому жителю про підозру. Правоохоронці стверджували, що чоловік завдав шкоди лісовому фонду на суму 22 тисячі гривень.

Наразі слідчі перевіряють інформацію про причетність інших працівників поліції до злочину. Також вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Санкція статті, яку закидають правоохоронцям, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter