Поліція оголосила у розшук підозрюваних у штурмі райвідділку на Подолі

Дата: 21 Лютого 2019
A+ A- Підписатися

Поліція оголосила у розшук чотирьох підозрюваних у спробі прорватись до Подільського райвідділку поліції на початку лютого.

Про це на своїй сторінці повідомив юрист Масі Найєм.

За його словами, за тиждень після подій правоохоронці повідомили про підозру чотирьом особам, але особисто повідомлення нікому не вручили.

“Повістки були за день до допиту (а не за три), оголосили у розшук: до одного зайшли до дому, але не вручили, бо не було, другий не відкривав двері (не було вдома), у третього залишили підозру в тамбурі, у четвертого підозра надіслана листом”, – повідомив Найєм.

Як відомо, 9 лютого на Контрактовій площі правоохоронці затримали учасників руху “С14”, які, за інформацією поліції, мали зеленку, газові балончики та ножі й збиралися під час виступу кандидата в президенти Юлії Тимошенко вчиняти провокації.

Затриманих доправили до відділення поліції, звідки згодом випустили, але забрали особисті речі. За версією поліції – ножі, балончики та пістолет. Вимагаючи повернути речі, близько 40 представників С14 та їхніх прихильників влаштували штовханину з правоохоронцями у фойє відділку. Туди приїхала поліція спецпризначення і застосувала силу до учасників інциденту.

Поліція відкрила три провадження: за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 1 ст. 341 (захоплення державних будівель) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство).

Крім того, відкрито провадження щодо скоєння працівниками поліції правопорушення за ознаками  ч. 2 ст. 365 ККУ (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувались насильством). Згодом виявилось, що поліцейський Василь Мельников, якого підозрюють у побитті лежачого учасника акції під Подільським райвідділком поліції, продовжує ходити на роботу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter