Поліцейські побили чоловіка у відділку на Харківщині

Дата: 27 Травня 2016
A+ A- Підписатися

Відділ спеціальних проваджень Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини відкрив провадження, проаналізувавши зібрані матеріали та відомості подій 30 квітня 2016 року.

Про це повідомляє прес-служба Уповноваженого.

У цей день працівники поліції затримали та доставили громадянина С. до Червонозаводського відділення поліції Комінтернівського відділу Головного управління Нацполіції Харківщини.

Відомство повідомляє, що до чоловіка застосували насилля. 2 травня 2016 року каретою швидкої допомоги чоловіка госпіталізували до лікарні з переломом ребра, забоями та іншими тілесними ушкодженнями. Чоловік каже, що його побили працівники поліції.

“Перевірку за цим повідомленням, всупереч вимогам чинного законодавства, працівники поліції розпочали лише 20 травня 2016 року, не внісши при цьому відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та не повідомивши про вказаний факт прокурора”, – йдеться у повідомлення Омбудсмана.

Окрім того, Офіс Уповноваженого зібрав матеріали, які свідчать про неправомірне затримання та доставляння громадянина С. до поліції, внесення недостовірних відомостей до облікової документації щодо перебування його у відділенні поліції, неповідомлення Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги про його затримання.

В Омбудсмана планують направити відповідні акти реагування до органів прокуратури та МВС України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter