Поклонська заборонила згадувати Меджліс у ЗМІ

Дата: 23 Вересня 2015
A+ A- Підписатися

Міністерство внутрішньої політики, інформації та зв’язку республіки Крим вважає Меджліс неіснуючою організацією.

Як повідомляє видання ForPost, на адресу провідних ЗМІ Криму і Севастополя надійшов лист з міністерства. У ньому чиновники посилаються на лист, підписаний “прокурором” республіки Криму Наталією Поклонською.

У тексті листа зазначається: “Прокуратура Республіки Крим, посилаючись на інформацію Головного управління Міністерства юстиції Російської Федерації по Республіці Крим та Севастополю, повідомляє, що на території республіки не зареєстровано некомерційних організацій з найменуванням або частиною найменування “Меджліс”, а також “Меджліс кримськотатарського народу“.

Також повідомляється, що в Росії зареєстровано лише два громадських об’єднання, які використовують у своїх назвах дані слова і словосполучення. Це Регіональна громадська організація Меджліс татарських мурз Республіки Татарстан і Регіональний благодійний громадський фонд допомоги народам мусульманської культури та інших етнічних меншин “Меджліс” (Зібрання) в Москві.

У зв’язку з цим міністерство наполегливо рекомендує ЗМІ Криму і Севастополя припинити використання в новинних сюжетах, статтях та інтерв’ю найменування або частин найменування неіснуючих організацій.

Нагадаємо, 20 вересня розпочалась безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована Меджлісом кримськотатарського народу. Цією акцією кримські татари намагаються добитися звільнення українських політв’язнів, утримуваних у Росії, та припинити переслідування активістів та журналістів на окупованому півострові.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter