Показання “свідків” у справі 10 заарештованих кримських татар написані одним почерком

Дата: 02 Березня 2017
A+ A- Підписатися

У підконтрольному Росії Верховному суді Криму почався розгляд апеляційної скарги Аліма Карімова, одного з 10 кримських татар, заарештованих в Кам’янці за присутність на місці незаконного обшуку у Марлена Мустафаєва.

Як передає кореспондент Центру інформації про права людини в Криму, суддя Терентьєва відхилила клопотання про аудіозапис і фотографування на засіданні.

Як показав у суді співробітник поліції Золотарьов, сам він на місці затримання не був присутній, протокол оформив лише на підставі матеріалів, представлених іншими поліцейськими. При цьому він не зміг пояснити, чому показання свідків ідентичні за змістом і написані одним почерком, а також чому він їх прийняв до розгляду при тому, що в паперах були відсутні підписи осіб, які брали ці пояснення.

Також були допитані свідки захисту, які показали, що громадяни, які зібралися на вулиці,нікому не заважали, громадський порядок не порушували. В той час як співробітники поліції перекрили рух на двох вулицях і нікого не пускали за оточення, а потім зачитали текст попередження і відразу після цього приступили до затримань.

На даний момент в судовому засіданні оголошено перерву у зв’язку з неявкою одного зі свідків.

Як відомо, активіста Марлена Мустафаєва 21 лютого затримали за запис в 2014 році в соцмережі за звинуваченням в демонстрації символіки забороненої в Росії партії Хізб ут-Тахрір. Вранці того ж дня у нього вдома пройшов обшук.

Одночасно поліція затримала 10 осіб, з числа кримських татар, які знімали те, що відбувається на телефони і вели стрім-трансляцію.

Їм присудили по 5 діб адміністративного арешту за “несанкціонований масовий захід”.

Мустафаєв отримав 11 діб арешту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter