Подати документи для військового обліку можна буде онлайн – головнокомандувач ЗСУ

Дата: 26 Грудня 2021
A+ A- Підписатися
Більшість процедур, які необхідно здійснити, щоб стати на військовий облік, із 2022 року можна буде здійснити онлайн без відвідування різних структур.
 
Про це у фейсбуці повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.
 
Джерело: ukrmilitary.com

Він пообіцяв, що протягом 2022 року всі процедури будуть налагоджені таким чином, щоб для українок, чиї спеціальності є в переліку для військового обліку, та їхніх роботодавців процес постановки на облік був “максимально комфортним”.

“Готується такий порядок постановки на військовий облік, який дозволив би реалізувати дистанційно та онлайн якнайбільше процедур. Держава проводить антибюрократичну реформу, щоб людям не доводилося переносити папірці з місця на місце. Це стосується також і чоловіків – цифровізація має модернізувати військовий облік в цілому”, повідомив Залужний.

Також Міністерство оборони планує ввести перехідну норму, що стосується зборів (навчань) військовозобов’язаних. Йдеться про те, що навчання жінки будуть відвідувати винятково за бажанням.

“Зі взяттям на військовий облік жодних змін у житті українських жінок не буде! Єдине – Збройні сили просто знатимуть, які спеціалістки є в країні та можуть у крайньому разі долучитися до оборони держави”, пояснив головнокомандувач ЗСУ.

Залужний також наголосив, такий порядок обліку існував в Україні й раніше, починаючи з 1994 року, хоча майже не працював.

“Це також крок назустріч жінкам, які мають бажання проходити військову службу у Збройних силах України, для уникнення зайвих процедур при займанні посади за своєю спеціальністю”, додав він.

Нагадаємо, у Міноборони збираються переглянути перелік професій, представниці яких мають стати на військовий облік.

Перелік буде переглянуто в бік зменшення та здорового глузду, адже там є професії, які дійсно не знадобляться Збройним силам та іншим військовим формуванням.

Як відомо, 17 грудня набрав чинності наказ Міноборони №313, який розширює перелік спеціальностей та професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на  облік військовозобов’язаних.

У переліку наводиться 35 видів спеціальностей – від громадського харчування до видавництва та поліграфії. Зокрема безліч популярних професій, як от: програмісти, лікарі, юристи, журналісти, музиканти, соціальні працівники, працівники ресторанів та готелів, бухгалтери, діловоди, рекламники тощо.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter