Майже в половині випадків жінок убивають чоловіки або партнери – Генсек ООН

Дата: 22 Листопада 2016
A+ A- Підписатися

Від 40 до 70 відсотків усіх випадків убивств жінок – справа рук їхніх чоловіків або інших сексуальних партнерів.

Про це Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив у понеділок на заході, приуроченому до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, який відзначають 25 листопада.

“Мова йде про життя і смерть. У деяких країнах до 70 відсотків жінок повідомляють про те, що їм довелося зіткнутися з фізичним або сексуальним насильством з боку сексуального партнера. У деяких країнах від 40 до 70 відсотків усіх випадків убивств жінок – справа рук їхніх сексуальних партнерів”, – зазначив Пан Гі Мун, повідомляє Центр новин ООН.

Пан Гі Мун закликав побороти безкарність за злочини проти жінок і дівчаток і виділяти більше ресурсів на фінансування проектів щодо їх захисту.

За даними ООН, кожна третя жінка у світі стикається з фізичним або сексуальним насильством у тій чи іншій формі, як-от сексуальна наруга, побої вдома або домагання на роботі.

Генеральний секретар нагадав, що в минулому році з нагоди Всесвітнього дня була запущена “Помаранчева кампанія”, спрямована на боротьбу з насильством щодо жінок. Кампанія “Спільно покінчимо з насильством щодо жінок” проголосила 25-те число кожного місяця “Помаранчевим днем” із метою підвищення рівня поінформованості про цю проблему.

“Як Генеральний секретар я в останній раз беру участь у заході, присвяченому Помаранчевому дню, і хочу подякувати вам усім за десятирічну глобальну боротьбу проти насильства щодо жінок і дівчаток. Я постараюся продовжити цю боротьбу в Кореї…”, – сказав Пан Гі Мун.

Помаранчевий колір став символом солідарності з жінками в боротьбі за їхні права.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter