Поблизу лінії розмежування на Луганщині затримали бойовика, який втік від терористів

Дата: 03 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Поблизу лінії розмежування у Луганській області затримали бойовика так званої “ЛНР”, який втік від терористів на підконтрольну українському уряду територію. 

Про це повідомляє СБУ. 

Мешканець Попаснянського району, як встановили правоохоронці, після відбування покарання у 2016 році приєднався до бойовиків. У терористичному угрупованні імені Платова він отримав прізвисько Мальок і обіймав посади стрілка, снайпера та гранатометника. За цей час зловмисника нагородили нагрудним знаком НЗФ “Гвардія” і пам’ятним знаком “Солдат Слави”.

“(Затриманий. – Ред.) брав безпосередню участь у бойових діях проти сил АТО\ООС. Зокрема, вів прицільний вогонь з гранатомета по бронетехніці сил ООС у районі Новоолександрівки і Троїцького Попаснянського району Луганщини”, – розповіли у СБУ. 

Своє рішення втекти з ОРЛО бойовик пояснив втомою від довготривалої війни, розчаруванням в ідеях так званого “русского мира”  та бажанням побачити дружину та дітей.

Нині йому повідомили про підозру за статтею щодо створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань. Чоловіку загрожує позбавлення волі терміном до 8 років. Найближчим часом суд має обрати йому запобіжний захід. 

Нагадаємо, що нещодавно суд заочно відправив до в’язниці жителя Рівненщини, який збирав дані про ЗСУ та добирав “кадри” для терористів на Донбасі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter