Побитого в Житомирі рабина доставили на лікування до Ізраїлю

Дата: 10 Жовтня 2016
A+ A- Підписатися

Жорстоко побитого в Житомирі 63-річного рабина Менделя Дойча доставили в лікарню “Шиба”.

Про це повідомляє сайт Jewishnews.

За даними української національної поліції, 7 жовтня громадянин Ізраїлю був жорстоко побитий у Житомирі. Його знайшли без свідомості біля залізничного вокзалу і госпіталізували до місцевої лікарні. У потерпілого виявили перелом носа, вибиті зуби, численні гематоми та ножові поранення. Також попередньо було діагностовано закриту черепно-мозкову травму та забій головного мозку.

За попередніми даними, напад було скоєно з метою пограбування.

Водночас не виключають і антисемітські мотиви нападу, оскільки рабин був одягнений як типовий іудей. Але поки ніяких зачіпок у розслідуванні виявлено не було, а сам потерпілий рабин перебуває без свідомості.

За фактом розбійного нападу на іноземця порушено кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (розбій) ККУ.

“Рабин Мендель Дойч, який був жорстоко побитий в п’ятницю в Житомирі. Нині лікарі в Ізраїлі продовжують боротьбу за його життя. Хочу висловити глибоку вдячність та благословення доктору Едуардові Майбергу, який організував найкращих українських нейрохірургів, а також директору Інституту нейрохірургії професору Педаченку, найкращі фахівці якого провели дві складні операції, завдяки яким стан рабина Дойча стабілізувався і стало можливим транспортувати його до Ізраїлю”, – повідомив головний рабин Києва та України Моше Реувен Асман на своїй сторінці у Facebook в понеділок.

Раніше в інтерв’ю ізраїльському Channel 7 Асман розповів, що рабин Дойч має ізраїльське і французьке громадянства, але довгий час знаходився в Україні, де проводив різні релігійні заходи, в тому числі поруч з могилою засновника хасидського руху Хабад Алтер ребе в місті Гадяч.

На питання ізраїльського журналіста про те, наскільки вірогідний антисемітський мотив, Асман відповів, що останнім часом в Україні не було антисемітських інцидентів і в цьому відношенні обстановка в країні є спокійною.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter