Побитий у Харкові активіст Булах пов’язує напад із громадською діяльністю

Дата: 04 Вересня 2017
A+ A- Підписатися

Депутат Харківської обласної ради та член Харківського антикорупційного центру Дмитро Булах, якого 30 серпня жорстоко побили невідомі біля станції Метро “Тракторний завод”, пов’язує напад із громадською діяльністю.

Про це він повідомив у коментарі Центру інформації про права людини.

За словами Булаха, антикорупційний центр, який він очолює, робить багато розслідувань та позивається в судах через незаконну діяльність своїх опонентів.

Як також повідомив Булах, на нього напали по дорозі до метро, у зоні зелених насаджень, двоє зі спини. Спочатку вдарили по потилиці предметом, схожим на кастет, били ще кілька разів по голові та повалили на землю. Потім били ногами і кулаками близько хвилини. За весь час побиття нападники не промовили жодного слова та не висловлювали якихось погроз. Водночас Дмитро зазначив, що в нього нічого не вкрали і навіть не намагались цього зробити.

Після побиття нападники дуже швидко втекли у протилежному від метро напрямку.

Свідків самого нападу не було.

“Все сталось дуже швидко і я спочатку від шоку, навіть, не зміг зорієнтуватись, що відбувається. Потім, коли вони втекли, я у шоковому стані встав і пішов до метро. На зустріч йшов мій сусід, який, власне, і викликав поліцію. “Швидку” собі викликав я сам”, – каже Дмитро.

Внаслідок нападу Дмитро Булах був шпиталізований та прооперований. Лікарі встановили в нього закриту черепно-мозкову травму, перелом двох ребер, пневмоторакс та струс головного мозку. Наразі активіст ще перебуває у лікарні і коли звідти випишеться – не відомо.

За фактом нападу поліція відкрила кримінальне провадження за статтями 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Дмитро каже, що у зв’язку з нападом зараз має приділити увагу двом речам: посилити безпеку для близьких та себе та проаналізувати усі справи, які розслідує  Харківський антикорупційний центр, щоб визначити, хто міг замовити цей напад.

Також, за словами Булаха, з ним активно взаємодіє як поліція, так і прокуратура.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter