Після виходу фільму Netflix про шахрая, який обкрадав жінок через Tinder, його профіль у застосунку заблокували

Дата: 08 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Мобільний застосунок для знайомств Tinder заблокував обліковий запис користувача Саймона Левієва, який став головним героєм документальної стрічки про шахрайство на платформі. 

Про це повідомляє Variety.

Стрічка “Шахрай з Tinder” режисерки Фелісіті Морріс вийшла на стримінговій платформі Netflix 2 лютого. У ній Пернілла Шехольм, Сесілія Фелльхой та Ейлін Шарлотта розповіли про те, як стали жертвами шахрая на ім’я Шимон Хают, який видавав себе за Саймона Левієва – нібито сина відомого ізраїльського філантропа, що має дев’ять дітей. 

Хают знайомився з жінками через застосунок Tinder, пропонував зустрічатися, але невдовзі починав під різними приводами вимагати гроші. До прикладу, розповідав, що його життю загрожує небезпека. Коли чоловік отримував кошти від жертв, то зникав. Загалом, як повідомляє видання USA Today, завдяки цій схемі аферист отримав 10 мільйонів доларів.

На момент знімання фільму профіль Хаюта в застосунку для знайомств був активний, як і сторінка в інстаграмі. Однак наразі обидва профілі є заблокованими. 

У 2019 році чоловік провів п’ять місяців з 15-місячного терміну ув’язнення в Ізраїлі. Вирок він отримав за схиляння жінок до передання грошей. Випустили його раніше, адже в країні почала діяти програма зі скорочення кількості ув’язнених у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Фотографія обкладинки: інстаграм-сторінка simon_leviev__0fficial

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter