Після вибухів на півночі Криму окупаційна влада евакуювала понад 3 тисячі людей

Дата: 16 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Близько трьох тисяч людей евакуювали з населених пунктів Майське та Азовське в Джанкойському районі окупованого Криму, де вранці сталися вибухи на російському складі боєприпасів.

Про це повідомляє кремлівський куратор окупованого Криму Сергій Аксьонов.

За його словами, у місцях тимчасового розміщення, облаштованих у школах, наразі перебуває 121 людина, решта поїхали до родичів.

Він додав, що ще близько 20 людей, здебільшого похилого віку, залишаються в підвалах житлових будинків на півночі Криму.

“Будинки пошкоджені є, вже було видно. Є і кілька будинків, що згоріли. Зараз, коли під’їжджали безпосередньо до складів, де тління йде, бачили, що низка приватних будинків загорілася. Зараз не пускаємо людей до зони оточення, щоб не ризикувати життям. Після того як детонація припиниться, розпочне роботу комісія”, – цитує Аксьонова ТАСС.

Раніше Аксьонов повідомляв про двох постраждалих унаслідок вибухів.

Як відомо, вранці 16 серпня мешканці Криму в соцмережах повідомляли про вибухи в Джанкойському районі окупованого півострова. Повідомлялося про вибухи на складах боєприпасів, трансформаторній підстанції та пошкодження залізниці.

Крім того, 16 серпня, за даними російських ЗМІ, сталися вибухи на російському військовому аеродромі в селищі Гвардійське Сімферопольського району Криму.

Російське міністерство оборони заявило, що причиною вибухів у Джанкойському районі Криму була “диверсія”. Окупанти запровадили режим надзвичайної ситуації в Джанкойському районі.

Село Майське – за 25 км на південний схід від Джанкоя, через село проходить залізнична гілка на Керч, і в ньому розташована станція Азовська.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter