Після удару по Севморзаводу окупанти в Севастополі шукають “коригувальників”, “куратором” оголосили дисидента Олега Софяника

Дата: 19 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Російські силовики розшукують винних у знищенні десантного корабля “Мінськ” і підводного човна “Ростов-на-Дону” на території Севастопольського морського заводу 13 вересня серед місцевих жителів. Куратором “українських коригувальників” окупанти називають севастопольського дисидента та правозахисника Олега Софяника, який ще кілька років тому вимушено виїхав із Криму.

Про це Олег Софяник розповів в ексклюзивному коментарі телеканалу ATR.

Софяник повідомив, що представники незаконного “управління ФСБ” та “центру протидії екстремізму” обшукали оселю його знайомого Ігоря Іващенка, а згодом ще кількох людей, які просять не розголошувати їхніх імен.

За його словами, це люди з проукраїнською позицією, але вони навіть нічого не писали. Вони не були блогерами.

“Вони просто чекали, коли прийде Україна. Це мої друзі, мої добрі знайомі. Мабуть, все це відстежують і прослуховують. Приходять уже навіть до таких людей”, – розповів Софяник.

Про обшуки також інформує Представництво президента України в Автономній Республіці Крим. 

“Окрім незаконних обшуків, окупанти проводять допити мешканців, яким висувають абсурдні звинувачення у нічній атаці на Севморзавод”, – повідомили у відомстві. 

Софяник припускає, що російським спецслужбам була потрібна медійна особа, щоб розпочати хвилю обшуків та, можливо, затримань у справі про удар по Севастопольському морському заводу.

“Вони “заточені” на роботу з дисидентами, блогерами, людьми, які пишуть у соцмережах. А от коли серйозний противник, наприклад коли українська розвідка працює, серйозні люди, які чинять збройний спротив, вони це не можуть робити. Тому їм треба показати видимість своєї, що вони діють”, – сказав Софяник.

Нагадаємо, у ніч проти 13 вересня жителі Севастополя повідомили про вибухи в місті. Міноборони Росії повідомило, що нібито ЗСУ атакували десятьма крилатими ракетами судноремонтний завод ім. С. Орджонікідзе в місті Севастополі та трьома безекіпажними катерами – загін кораблів Чорноморського флоту на переході морем.

Збройні сили України підтвердили завдавання успішних ударів по ВМС росії та ураження в Севастополі портової інфраструктури.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що російські великий десантний корабель “Ростов-на-Дону” та підводний човен після атаки Сил оборони на судноремонтний завод ім. Орджонікідзе в Севастополі відновленню не підлягають.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter