Після оголошення “часткової мобілізації” у Росії на акціях протесту затримали понад 1,3 тисячі людей

Дата: 22 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Після оголошення “часткової мобілізації” владою Росії по всій країні пройшли акції протесту незгодних з таким рішенням. Загалом під час протестів російські силовики затримали 1307 людей. 

Про це повідомляє “ОВД-Инфо”. 

Затриманий у Москві. Фото: AFP

Акції відбулись в Улан-Уде, Новосибірську, Єкатеринбурзі, Санкт-Петербурзі, Москві та інших містах. 

Незгодні з оголошеною мобілізацією збирались на центральних площах, де їх чекали силовики. Найбільше затриманих зафіксували у Москві – щонайменше 527.

Затримання у Москві. Фото: Reuters

Принаймні 480 росіян затримали у Санкт-Петербурзі, ще 46 – у Єкатеринбурзі, 30 – у Пермі, 26 – у Челябінську, 23 – в Уфі, 19 – у Красноярську, 16 – у Воронежі, 14 – у Краснодарі, 12 – у Саратові, по 11 людей затримали у Калінінграді та Рязані й менше ніж по 10 людей затримали, зокрема, у Якутську, Тюмені й інших містах. 

Фото: AFP

Правозахисники кажуть, що у відділеннях у Москві деяким затриманим вручали повістки, а дружина одного з таких чоловіків розповіла, що повістку йому вручав особисто військовий комісар міста.

Щонайменше одному чоловіку погрожували кримінальною справою за відмову йти на фронт, а одній з затриманих активістці з Єкатеринбурга нині закидають кримінальну статтю – застосування насильства до представника влади. 

Нагадаємо, що останні декілька десятків років влада у Росії змінювали закони в такий спосіб, щоб тепер розглядати мирні вуличні протести як злочин.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, силовики у РФ затримали понад 15 тисяч осіб, які виходили на вулицю висловити свій протест щодо війни. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter