Після кожного удару ЗСУ по Мелітополю росіяни починають там нову хвилю репресій – боєць “Легіону Свободи”

Дата: 08 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Після кожного удару українських військових по військових базах російських окупантів у Мелітополі ті починають нові хвилі викрадень.

Про це розповів боєць “Легіону Свободи” Костянтин Денисов у ефірі “Еспресо”. 

Дим у Мелітополі. Фото: РІА-Мелітополь

3 липня українські військові завдали удару по базі росіян на аеродромі у Мелітополі, а невдовзі після цього окупанти викрали ветерана АТО. Судячи з бази даних телеграм-каналу “Викрадені мелітопольці”, мова йде про Олексія Шершнева, якого схопили 5 липня.

“Ми можемо побачити, що росіянам дошкуляє, б’є по них, тому що вони після кожного такого обстрілу починають нову хвилю репресій в Мелітополі – знову хапають, викрадають громадських активістів, людей з проукраїнською позицією. Кожен удар по них спричиняє репресії, й це підриває їхній бойовий дух, якщо він взагалі присутній у бандитів і садистів. Вони перелякані. Я думаю, що вони в глибині очікують, що Україна буде звільняти території, судячи з того, що вони окопуються та будують фортифікаційні споруди”, – каже Денисов. 

Після окупації Мелітополя новини про викрадення російськими військовими там людей з’являються регулярно. За даними мера Івана Федорова, всього за три місяці у місті викрали пів тисячі осіб. Частину людей тримають декілька днів, а деяких – місяцями. 

До прикладу, з початку квітня у полоні тримали сина голови Запорізької районної державної адміністрації Олега Буряка – 16-річного Владислава. Його росіяни затримали по дорозі з Мелітополя до Запоріжжя на блокпості у Василівці під час руху евакуаційної автоколони. Відпустили хлопця 8 липня. 

Нагадаємо, що з деяких родичів та самих викрадених росіяни вимагають за звільнення платити викуп.

Фотографія обкладинки: Getty Images

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter