Після допитів окупанти перерізають військовополоненим горло – перехоплення

Дата: 27 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

У перехопленій Службою безпеки України телефонній розмові російський військовий у подробицях розповідав знайомій, як перерізає горло полоненим після допитів. Окупант уточнює, що таких випадків вистачає і робити йому це доводиться вночі.

Про це орган повідомив у телеграмі. 

“Людину треба трохи зарізати. Але я це не вперше. Мені по**й. Люди, які військовополонені… їх нам немає сенсу тримати. Ну тому, що всю інформацію з них випитуємо. Далі немає сенсу тримати. Ось їх треба утилізувати”, – каже росіянин, розповідаючи про те, чим займатиметься після телефонної розмови. 

Співрозмовниця перепитує: “Ти жартуєш чи що? Мені як лягати спати, Женю?”

Після чого окупант розповідає як саме він вбиває полонених, що та чим перерізає. 

Есбівці вже встановили особу загарбника, установчі дані, місце служби та коло спілкування.

Чоловік на аудіо – Євген Сучко з Новгородської області РФ, 1995 року народження. Його мобілізували восени 2022 року, відтоді він зі своїм підрозділом перебуває на позиціях у Харківській області. 

Фото: Інсайдер UA

“СБУ працює, аби цей Сучко та кожен воєнний злочинець з РФ поніс заслужене покарання за свої звірства. Українська спецслужба розслідує понад 35 тисяч кримінальних проваджень за фактом порушення законів та звичаїв війни”, – зазначили в органі.

Нагадаємо, що раніше правоохоронці перехопили розмову, у якій російський військовий, якого відправили на війну проти України в грудні 2022 року, зізнався дружині у вбивстві цивільних під час так званого “зачищення”. 

“Нам треба вбивати неповнолітніх, жінок, усіх. Прикинь? Знищення повне відразу, взагалі просто: “стріляйте, нах*й”. Я готовий, але я, якщо чесно, підох**в. Нам усе пояснили: 14-річний, 18-річний, дівчина – пох*й, просто наповал. Ідемо в зачищення”, – розповідав загарбник своїй дружині. 

Однак та не дивується новині про вбивства, що скоїв її чоловік, і, навпаки, виправдовує дії росіян.

Як відомо, коаліція “Україна. П’ята ранку”, до якої входить ZMINA, збирає та документує воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення для національних та міжнародних механізмів правосуддя.

Такими злочинами вважають:

  • невибіркові обстріли цивільних об’єктів;
  • умисні вбивства та заподіяння тяжких страждань;
  • викрадення і незаконні арешти цивільних;
  • катування і нелюдське поводження;
  • зґвалтування;
  • мародерство;
  • примус українських громадян служити в збройних силах РФ;
  • використання населення як “живих щитів”;
  • депортацію до Росії чи на окуповані нею території;
  • напади на військових, які припинили брати участь у воєнних діях;
  • віроломне використання форми чи знаків протилежної армії, емблеми Червоного Хреста;
  • використання забороненої зброї (наприклад, касетних боєприпасів);
  • використання отруйних речовин;
  • напади на релігійні й культурні установи тощо.

Надсилайте інформацію і докази про такі злочини у вашому населеному пункті на електронну адресу info@humanrights.org.ua. Перед цим ознайомтеся з детальною пам’яткою, як робити це правильно.

Якщо ви стали потерпілим або свідком тортур, залиште інформацію про себе в онлайн-формі або ж напишіть на електронну адресу oh@humanrights.org.ua. Наш представник зв’яжеться з вами. 

Отримана інформація буде використана для звернень до національних та міжнародних слідчих органів, зокрема до Комітету ООН проти тортур, Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідувань подій в Україні, Міжнародного кримінального суду, Європейського суду з прав людини тощо, для розслідування скоєних воєнних злочинів в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter