Післязавтра розпочнеться первинне оцінювання суддів

Дата: 15 Лютого 2016
A+ A- Підписатися

Первинне оцінювання перших ста українських суддів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККС) розпочнеться 17 лютого.

Воно триватиме до 31 березня 2016 року, заявила глава Ради суддів України Валентина Симоненко, передає “Інтерфакс”.

“Перше оцінювання Вища кваліфікаційна комісія буде проводити 17 лютого. На оцінювання викликаються близько 100 суддів, у яких закінчилися повноваження у зв’язку із закінченням п’ятирічного терміну, на який вони були призначені”, – сказала Симоненко.

Вона зазначила, що ВККС винесе до Вищої ради юстиції рекомендації направити подання в парламент на обрання безстроково суддями тих, хто пройде переатестацію.

За її словами, ті судді, які не пройдуть оцінювання, будуть спрямовані в національну школу суддів, де після проходження навчання повинні будуть пройти повне тестування з академічних дисциплін. Якщо суддя не пройде це тестування, то він повинен бути звільнений з посади.

На даний момент в судовій системі України працюють понад 1 тис. суддів, у яких ще не закінчився 5-річний термін призначення на посаду вперше. Ці судді пройшли відкриті конкурси в 2012-2015 роках відповідно до закону України про судоустрій і статус суддів.

В цілому, під визначення “п’ятирічок” потрапляють більше 1,5 тис. суддів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter