Підприємця, який перевозив призовників із Криму для служби в армії РФ, відправили під домашній арешт

Дата: 01 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Затриманому цього тижня громадянину України, якого підозрюють у перевезенні кримчан для служби у збройних силах Росії в Криму, обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Про це повідомляє “Крим.Реалії” з посиланням на управління СБУ в АРК, яке базується в Херсоні.

Джерело: “Радіо Свобода”

До цього про затримання чоловіка повідомляли в Прокуратурі АРК і Севастополя. За даними відомства, затриманий “систематично допомагав проведенню незаконних призовних кампаній громадян України на території окупованого півострова”.

Чоловіка затримали 29 липня, коли його виявили на території Міжнародного аеропорту “Херсон” при спробі в’їзду до України.

Йому інкримінують пособництво в порушенні законів та звичаїв війни за ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 438 КК України, правопорушнику загрожує від 8 до 12 років в’язниці.

Нагадаємо, мова йде про Павла Захарченка, який на момент окупації півострова був власником та керівником приватного підприємства у Сакському районі Криму, що займалося пасажирськими перевезеннями.

У 2016-2017 роках Захарченко уклав договори з “військовим комісаріатом Республіки Крим” і допомагав провести чотири незаконні призовні кампанії в Криму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter