Підозрюваний у вбивстві цивільного на Сумщині російський військовий повністю визнав провину в суді

Дата: 18 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Підозрюваний у вбивстві цивільного чоловіка на Сумщині російський військовий, командир відділення військової частини №32010 з Московської області Вадим Шишимарін повністю визнав провину.

Про це із зали суду повідомляє видання “Ґрати”. 

Фото: Лариса Калик / Ґрати

18 травня в Солом’янському районному суді Києва відбувалося перше засідання по суті в справі Шишимаріна.

Прокурор Андрій Синюк зачитав обвинувальний акт, у якому йшлося про те, як росіянин потрапив до України та за яких обставин розстріляв цивільного – Шеліпова Олександра Федоровича. Чоловік помер від кульового поранення в голову. Військового на прізвище Пуфаков, який віддав наказ Шишимаріну застрелити чоловіка, невдовзі після цього вбили. 

Після оголошення обвинувального акта суддя Сергій Агафонов запитав у Шишимаріна, чи визнає він провину. 

“Так”, – відповів росіянин.

На уточнювальне запитання, чи повністю визнає свою провину Шишимарін, той також відповів ствердно. Від вступного слова російський військовий відмовився.

Під час засідання 18 травня прокурор Ярослав Ущапивський розповів і про речові докази звинувачення – це телефон, яким говорив застрелений цивільний, і п’ять автоматів, що були у військовослужбовців РФ

До 12-ї години 19 травня суд оголосив про перерву через велику кількість журналістів, які хотіли потрапити до зали. Їх налічили більш як 150. 

Журналісти стоять у черзі, щоб потрапити на засідання. Фото: Лариса Калик / Ґрати

Нагадаємо, що Шишимарін є першим з-поміж тих, кого судять за вбивство цивільних в Україні. Йому загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter