Підозрюваного в побитті поліцейського під час Одесапрайду відправили під домашній арешт

Дата: 02 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Приморський районний суд Одеси відправив під нічний домашній арешт 17-річного мешканця Кривого Рогу Микиту Шевченка. Йому оголосили підозру в насильстві щодо поліцейського і За статтею 345 ККУ "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу". під час зриву членами праворадикальної організації “Традиція і порядок” акції на підтримку ЛГБТ в межах Одесапрайду. 

Про це повідомляють “Ґрати”. 

Фото: Ґрати

Слідство вважає, що Шевченко бив ногами поліцейського, який упав. Через це правоохоронець отримав травму голови. На підозрюваного вказали колеги потерпілого, а також його впізнали за фотографіями з місця подій.

Сам Шевченко заперечує провину та розповів у суді, що приїхав 30 серпня відпочивати до Одеси, а потім пішов разом із членами “Традиції і порядку” на акцію за “сімейні цінності” на Думській площі.

Він стверджує, що не бив поліцейського, а на фото не він:

“Той, хто б’є, одягнений у шорти і футболку, а я був у штанах і поло”. 

Утім, суд задовольнив клопотання слідства і відправив Шевченка під нічний домашній арешт, який він має відбувати за місцем прописки в Кривому Розі. 

Нагадаємо, що 30 серпня в Одесі праворадикали напали на учасників події в межах ЛГБТ-прайду та побилися з поліцейськими. Нападники розпилили в натовпі сльозогінний газ, закидали людей камінням, погрожували зґвалтуванням та вбивством. У результаті затримали 16 осіб, зокрема чотирьох неповнолітніх, а двох правоохоронців доставили до медичного закладу.   

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter