Підозру в підпалі в Чорнобильській зоні відчуження вручили двом людям

Дата: 15 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Поліція Київської області вручила двом людям підозри в причетності до підпалів у Чорнобильській зоні відчуження, де пожежі гасили 10 днів.

Про це речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко повідомив в ефірі hromadske, передає “Українська правда“.

“Двом особам повідомили про підозру в тому, що вони причетні до підпалів у зоні відчуження, що, на думку слідства, могло спричинити такі масштабні пожежі. Слідство триває. Вони не затримані”, – сказав Шевченко.

Він додав, що один із підозрюваних – житель села Рагівка на кордоні Житомирської та Київської областей.

За словами речника МВС, поліція продовжує шукати й інших імовірних причетних.

Шевченко зазначив, що поки є припущення, що в зоні відчуження могла діяти група осіб.

“Є декілька ознак, що могли бути інші особи, які проникли в зону відчуження… Ця пожежа була незвичайна тим, що було декілька осередків у багатьох місцях. Поки це припущення, що могла діяти група осіб”, – сказав Шевченко.

Крім того, підозрювані пояснюють, що вони підпалювали ненавмисно, з побутових причин, каже речник.

Як відомо, пожежа в зоні Чорнобильській відчуження, яка виникла внаслідок підпалів сухої трави, тривала 10 днів. Станом на ранок 15 квітня в зоні відчуження та безумовного відселення в Київській області відкритого вогню нема, але на території Корогодського, Детятківського, Паришівського та Денисовицького лісництв залишаються осередки тління.

13 квітня Верховна Рада ухвалила закон, який значно посилив відповідальність за спалювання сухої рослинності в екосистемах України. Зокрема, за знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу навколо населених пунктів, уздовж залізниць відтепер каратимуть штрафами від 5400 до 9000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 91 800 до 153 тис. грн.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter