Підозру отримав росіянин, за наказом якого могли катувати мешканців Снігурівки

Дата: 28 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру в порушенні законів та звичаїв війни повідомили російському нацгвардійцю, який міг наказувати катувати цивільних під час окупації Миколаївщини. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Офіс генерального прокурора

Імені підозрюваного традиційно не називають, але на сайті ОГП можна знайти підозру на Антона Кабаєва, деталі якої збігаються з повідомленням слідчих. 

Усі епізоди, що закидають росіянину, трапились у Снігурівці – це невеличке містечко в Баштанському районі на Миколаївщині та потужний залізничний вузол. Окупували місто росіяни наприкінці березня 2022-го і перебували там до листопада. Після деокупації в Снігурівці знайшли десятки закатованих цивільних. 

За даними слідчих, 20 березня 2022-го Кабаєв з іншими росіянами вдерся до будинку, де затримали цивільних – трьох чоловіків та жінку. Їх по одному заводили до різних кімнат будинку та приміщення гаража, знущалися, били, катували та імітували постріли біля голови. 

Кабаєв особисто міг брати участь у катуваннях, наприклад щонайменше двічі вистрілив біля голови одного із затриманих та приставляв ніж до горла іншого, погрожуючи вбити його друга в сусідній кімнаті. 

Встановити особу Кабаєва вдалося лише в січні поточного року. Якщо суд визнає росіянина винним, то він може отримати до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що колишній генерал СБУ часів Януковича міг очолити російську катівню в окупованому Мелітополі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter