Підозрюваним у стрілянині у Вільшанах, під час якої вбили рома, посилили запобіжний захід

Дата: 30 Травня 2017
A+ A- Підписатися

Харківська прокуратура домоглася взяття під цілодобовий домашній арешт двох з трьох підозрюваних у конфлікті з ромами в селі Вільшани під Харковом.

Про це повідомила прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик, передає “Укрінформ”.

“Апеляційний суд Харківської області частково задовольнив апеляцію держзвинувачувачів і посилив покарання для двох підозрюваних у конфлікті з ромами з часткового домашнього арешту – з 22:00 до 06:00 – на цілодобовий домашній арешт”, – зазначила Дубовик.

За її словами, в той же час, прокуратура наполягала на утриманні підозрюваних під вартою, тобто, в СІЗО.

“Чекаємо призначення до розгляду апеляції щодо третього підозрюваного –  депутату Харківської облради від “Відродження”, – додала Дубовик.

Раніше, 19 травня, Дергачівський райсуд обрав для депутата Харківської облради від партії “Відродження” Олексія Литвинова запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 22:00 до 06:00 з носінням електронного браслета.

Як відомо, 16 травня у селі Вільшани Харківської області стався конфлікт між групою ромів та сільським головою. Під час зустрічі для вирішення конфлікту на стороні сільського голови виступили озброєні чоловіки. Внаслідок сутички один ром був вбитий з вогнепальної зброї, а ще троє отримали поранення від травматичної зброї.

Ром, який брав участь у зустрічі біля сільради, розказав на прес-конференції, що батько діючого сільського голови Олексій Литвинов, він же колишній сільський голова завжди демонстрував неприязне ставлення до ромів і періодично погрожував вигнати їх із села.  

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене із застосуванням зброї чи іншого предмета, заздалегідь заготовленого для завдавання тілесних ушкоджень), п. 7 ч. 2 ст. 115 (вбивство з хуліганських спонукань) КК України.

За результатами проведених в першу добу оперативно-слідчих дій було встановлено і затримано трьох активних учасників інциденту, в т.ч. Олексія Литвинова.

Всім трьом оголошено підозру за ч. 4 ст. 296.

Водночас, за повідомленнями правозахисників, у Вільшанах на Харківщині після вбивства рома Миколи Каспицького збирають підписи за виселення із селища національної меншини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter