Під розривами снарядів евакуювали понад 50 мешканців Студенка та Райгородка на Донеччині

Дата: 27 Травня 2022
A+ A- Підписатися
Під розривами снарядів на броньованому транспорті поліцейські евакуювали 11 жителів села Студенок та 40 мешканців селища Райгородок Донецької області. 
 
Про це повідомила пресслужба Національної поліції. 
 

Евакуація відбувається у складних умовах, бо лінія фронту змінюється щохвилини, а дорогу прострілюють російські військові, зазначають правоохоронці. Їм вдалося вивезти понад пів сотні людей, серед яких поранені дорослі та діти.

11 людей, половина з яких діти, вивезли зі Студенка. У тілі трирічного хлопчика – два осколки, а його тата вбило у нього на очах російським снарядом, повідомляють поліцейські. 
 
“У мене вчора вбило чоловіка та поранило дитину. Коли почався обстріл, ми побігли до льоху, але просто перед обличчям ударила ракета”, – розповіла правоохоронцям одна з евакуйованих.
 
Сусіди намагалися тушити палаючий будинок, але загасити полум’я під постійними обстрілами не вдалося. Мешканці села сказали поліцейським, що зараз в ньому залишилися одиниці людей. У місті Святогірськ неподалік залишаються близько 800 мешканців.
 
Ще близько 40 людей поліція евакуювала з селища Райгородок, який також перебуває під ворожим вогнем. Громадян забирали з обумовлених місць збору, а за маломобільними людьми заїжджали за адресами їхніх будинків. 
 
Безпечно вивезти людей допомогли спецпризначенці та працівники місцевої поліції, які орієнтуються на місцевості. Для евакуйованих організовували тимчасове житло, харчування, лікарську допомогу. Тим, хто залишається, поліцейські доставили хліб, продукти, дитяче харчування, підгузки. Правоохоронці обійшли вулиці та склали перелік потреб громадян – все це намагатимуться доставити найближчим часом.
 
Нагадаємо, що російські військові обстріляли 11 населених пунктів Донецької області, зруйновані 94 цивільних об’єкти, є загиблі та поранені.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter