Під офісом Зеленського встановили «червону лінію», яка символізує «феодальний терор» проти активістів

Дата: 05 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Під час акції пам’яті «Рік без Каті» до річниці загибелі херсонської активістки Катерини Гандзюк біля Офісу президента встановили «червону лінію», яка символізує «терор» проти активістів та безкарність щодо замовників нападів.

Про це повідомила кореспондентка видання ZMINA.

Фото ZMINA

“Ця червона лінія символізує феодальний терор проти небайдужих людей, які не захотіли мовчати. Ця лінія встановлена в час, коли не покараний жоден із замовників нападів на громадських активістів”, – підписали організатори акції символічний пам’ятник.

Батько Катерини Гандзюк у своєму виступі нагадав, що вперше така «лінія» з’явилася на трафаретах з Катею восени 2018 року. Тоді вона символізувала факт нападу та бездіяльність поліції.

«Сьогодні ця червона лінія тут, оскільки жоден із організаторів і жоден із замовників жорстокого вбивства Каті не покараний. Ця червона лінія символізує безкарність феодальних кланів, які можуть вбити та знищити за активну позицію, за нетерпимість до корупції та криміналітету», – додав Віктор Гандзюк.

Фото ZMINA

Також під час акції запалили лампадки біля великого стенду з написом «Мовчання вбиває».

На Банкову прийшло близько тисячі людей. Серед них також був звільнений політв’язень Олег Сенцов та колишня міністерка охорони здоров’я Уляна Супрун.

З промовою виступив лише батько Катерини, після чого усім показали відеофільм з детальної хронікою того, як протягом року і трьох місяців з дня нападу активісти тиснули на слідство, вимагаючи справедливих покарань.

«Дякую всім, що прийшли. Катя віддала своє життя недаремно. Катя стала символом боротьби за нову Україну, за нове громадянське демократичне суспільство. Сьогодні напади на активістів зменшилися, ті зерна, які посіяла Катя, дали плоди», – заявив Віктор Гандзюк.

Акція «Рік без Каті» відбулася в понад тридцяти містах України, та в кількох десятках міст світу.

Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. На сьогодні вироки отримали лише п’ятеро виконавців з мінімальними термінами. Підозрюваний в співорганізації злочину кримінальний авторитет Олексій Левін переховується за кордоном.

Голова Херсонської облради Владислав Мангер , якому в лютому оголосили підозру в замовленні нападу, перебуває на волі під заставою в 2,5 млн грн. Напередодні річниці загибелі Гандзюк в СБУ повідомили, що замовників нападу було кілька, але наразі в слідства замало доказів, щоб оголосити всім підозри.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter