Під Офісом президента вимагали відставки Авакова

Дата: 23 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Під Офісом президента 22 грудня активісти провели акцію “Аваков заєднав!” з вимогою відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Як повідомляє 5 канал, в акції взяли учать близько 100 людей.

Учасники наголошували, що реформу правоохоронних органів провалено, та нарікали на нерозкриті напади на активістів і журналістів.

Символічно від'єднали Авакова від Зеленського. Особиста відповідальність, так особиста відповідальність. Ми простежимо. ?#авакова_у_відставку #авакова_у_пекло #аваков_чорт

Gepostet von Геть Авакова am Sonntag, 22. Dezember 2019

 

“Арсен Аваков – міністр гучних скандалів, сфабрикованих справ, провалених реформ та нападів на громадських активістів. Йому не місце на посаді міністра, він має сісти, а не лишатися чи йти на підвищення. <…>  На його рахунку – провалена реформа правоохоронних органів, вибіркова переатестація та реабілітація старих кадрів. Нерозкриті напади на активних громадян та журналістів, злочини самих правоохоронців, фальсифікації розслідувань. Непрофесіоналізм, популізм, участь у політичних війнах та інформаційних спецопераціях Авакова та його підлеглих”, – заявили організатори акції.

Вони додають, що якщо однієї зустрічі буде замало, то регулярно приходитимуть на подібні акції.

Після завершення акції під ОП учасники приєдналися до музичного марафону “Білими нитками”, який влаштували на майдані Незалежності на підтримку підозрюваних у справі вбивства журналіста Павла Шеремета. 

Нагадаємо, активісти неодноразово критикували Авакова та очільника ГПУ Юрія Луценка за їхню бездіяльність на посадах. Вони навіть вимагали занесення їх до міжнародних санкційних списків. 

Зокрема, 28 серпня активісти вимагали під будівлею Офісу президента не призначати Авакова міністром нового Кабміну. Вони звинувачували його в провалі реформи поліції та гальмуванні розслідувань нападів на активістів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter