Під Києвом загинули публіцист Сергій Заїковський та співробітник пресслужби Міністерства ветеранів Денис Котенко

Дата: 26 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Під Києвом 24 березня в бою з російськими загарбниками загинули публіцист, історик, перекладач Сергій Заїковський та співробітник пресслужби Міністерства ветеранів Денис Котенко.

Про це повідомили видавництво “Пломінь” та пресслужба міністерства.

Денис Котенко і Сергій Заїковський. Джерело: IMI

“Талановитий український історик, перекладач, публіцист. Наш друг та ідейний сподвижник. Завжди з гострим поглядом, незмінною іронією та блискучою ерудицією… Ми встигли чимало зробити разом, проте планували ще більше. Неопубліковані книги та збірки, непрочитані лекції та нерозказані історії — від індоєвропеїстики до нових правих. Після перемоги ми будемо продовжувати справу його життя. Загинув із честю, захищаючи Батьківщину. Навіки в строю!” — написало видавництво.

Денис Котенко — ветеран російсько-української війни, брав участь у боях на Донбасі. 24 лютого, з першого дня повномасштабного вторгнення РФ, знову став на захист України. Денису було 25 років. У нього залишився маленький син.

Сергій Заїковський та Денис Котенко воювали у складі протитанкового взводу 1 батальйону ОПСП ЗСУ “Азов”. Вони загинули разом під час бою українського танка та кількох російських.

Раніше стало відомо про те, що 18 березня, захищаючи Україну від російських окупантів, загинув редактор запорізького сайту misto.zp.ua Олег Якунін.

Станом на 24 березня, з початку широкомасштабного вторгнення в Україну окупанти скоїли 148 злочинів проти журналістів та медіа в усіх регіонах нашої країни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter