Під Красногорівкою ліквідували військового РФ, автора пропагандистського каналу “Міша на Донбасі” Михайла Лучина

Дата: 20 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Біля Красногорівки на Донеччині ліквідували російського військового, пропагандиста, який позиціював себе як воєнкор, автора каналу “Міша на Донбасі” Михайла Лучина.

Про це повідомив УНІАН з посиланням на інформацію російських пропагандистських та провоєнних телеграм-каналів.

Михайло Лучин і Владлен Татарський. Фото з соцмереж

В одному з таких повідомлень говориться, що “Мишко загинув сьогодні о 3:00 (20 липня 2023 року. — Ред.) під Красногорівкою, під час контратаки 79 окремої десантно-штурмової бригади”.

В іншому російському телеграм-каналі наголосили на тому, що чоловік пішов воювати проти України добровільно.  

У своєму телеграм-каналі пропагандист розповідав про плани з захоплення України, знімав знищені міста, називав українців “росіянами, що оскотинилися” тощо.

Лучин відомий історією з закупівлею дронів для російської армії. Він зібрав 25 тисяч доларів, оформив відповідне замовлення на сайті AliExpress. Але хакери зламали аккаунт пропагандиста й замінили в замовленні дрони на фалоімітатори та страпони.

Також він дружив з іншим російським пропагандистом — Владленом Татарським, який загинув 2 квітня 2023 року у Санкт-Петербурзі під час вибуху в кафе, де він проводив “творчий вечір”. Заклад належить засновнику терористичної ПВК “Вагнер” Євгену Пригожину.

Пропагандистські ЗМІ зазначили, що вибух стався через те, що в кафе один з відвідувачів приніс вибухівку. Потужність вибухового пристрою становила понад 200 грамів тротилу.

Згодом стало відомо, що в організації вибуху запідозрили росіянку Дар’ю Трепову. Вона нібито подарувала Татарському статуетку, яка вибухнула. Дівчину затримали.

4 квітня Басманний райсуд Москви задовольнив клопотання слідства про її арешт на підставі звинувачення за статтями про теракт та незаконний обіг вибухових речовин. За версією слідства, статуетку, в якій була вибухівка, Треповій передав громадянин України Юрій Денисов. Сама Трепова заявила, що не знала про бомбу в статуетці.

Владлен Татарський — псевдонім Іллі Фоміна. Народився в Макіївці Донецької області, до початку російсько-української війни декілька років провів у місцевій в’язниці за грабіж, але 2014 року опинився на свободі після того, як тюрма потрапила під обстріл. Після цього приєднався до лав бойовиків.

З початку повномасштабного вторгнення набув популярності завдяки дописам про війну, у яких підтримував російську армію.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter