Під Кабміном вимагають звільнити затриманого студента Олімпійського коледжу

Дата: 25 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Студенти та викладачі Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного мітингують під стінами Кабінету Міністрів з вимогою звільнити затриманого вчора студента Єгора Батарона, який брав участь в акції протесту проти приєднання коледжу до Національного університету фізичної культури.

Про це повідомляє кореспондентка ZMINA.

Фотографії: Анастасія Москвичова

В акції бере участь кілька десятків людей. Серед інших вимог – скасування рішення Кабміну про реорганізацію коледжу, а також звільнення міністра освіти Сергія Шкарлета.

Голову профспілки студентів і викладачів Дмитра Несвятипаску та студента Єгора Батарона затримали 24 вересня під час акції біля Олімпійського коледжу. Пізніше ввечері голову студпрофспілки відпустили, склавши адмінпротокол за статтею про непокору законній вимозі поліцейського. Тоді як іншого затриманого студента, Єгора Батарона, помістили в ізолятор тимчасового тримання. Йому інкримінують хуліганство.

Нагадаємо, що Олімпійський коледж імені Івана Піддубного діє в Києві з 1966 року, готує спортивний резерв для збірних команд України з 14 видів спорту (футбол, легка атлетика, фехтування, плавання, синхронне плавання, спортивна і художня гімнастика, бокс, вільна боротьба, дзюдо, велоспорт, веслування академічне, кульова стрільба, хокей з шайбою). Сьогодні в коледжі навчаються 620 учнів та 86 студентів.

На початку вересня Кабінет Міністрів ухвалив розпорядження, яким об’єднав коледж та Національний університет фізичної культури. За цим документом, студенти, які там уже навчаються, продовжать навчання на тих самих умовах. Водночас представники коледжу вважають, що метою згаданого рішення є подальша забудова земельної ділянки, на якій розташований навчальний заклад. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter