Під Черніговом російські окупанти вбили відеоінженера телеканалу “Дитинець” Романа Нежиборця

Дата: 11 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У селі Ягідне під Черніговом російські військові вбили відеоінженера місцевого телеканалу “Дитинець” Романа Нежиборця.

Про це повідомили на сторінці телеканалу у фейсбуку.

Роман Нежиборець. Джерело: фейсбук-сторінка телеканалу “Дитинець”

Війна застала родину в селі, яке майже місяць було під російською окупацією. Дружина і син Нежиборця разом з багатьма іншими односельцями тривалий час перебували в підвалі, не знаючи, що сталось із їхнім чоловіком і батьком. Після звільнення Ягідного їм повідомили, що він загинув.

У редакції телеканалу розповіли, що Роман прийшов працювати на “Дитинець” ще студентом. Починав з випускового ефіру, згодом зацікавився монтажем відео, навчився і був переведений на посаду відеоінженера.

“Наполегливий і відповідальний, надійний і порядний. Пліч-о-пліч близько десяти років. Ми були свідками завершення його навчання, становлення сім’ї, народження сина. В той час як він захоплювався риболовлею, збиранням грибів, ягід та іншими активностями, ми з величезним інтересом переносились у вир його пригод через написані ним оповіді. Настільки він міг захопити словами. Навіть розмірковували над майбутнім його авторським проєктом. Проте не судилося…”написали колеги загиблого.

Колеги оголосили збір допомоги родині Романа Нежиборця, підтримати її можна, скориставшись реквізитами: 

4909150003474928 (Нежиборець Антоніна Вікторівна).

Раніше ZMINA повідомляла про те, що під Києвом загинув фотограф, документаліст Макс Левін.

Як зазначає видання, він у супроводі Олексія Чернишова, військовослужбовця та в минулому фотографа, 13 березня вирушив до Гути Межигірської, щоб документувати наслідки російської агресії. Вони залишили машину та пішли в бік села Мощун. Відтоді зв’язок з обома чоловіками зник.

Пізніше стало відомо, що в районі, де Левін збирався працювати, розпочались інтенсивні бойові дії.

Місце перебування та доля Чернишова наразі не встановлені.

За даними Інституту масової інформації, з початку повномасштабної війни і до 31 березня пʼятеро журналістів загинули, виконуючи свої професійні обовʼязки, девʼятеро – були поранені, двоє – зникли безвісти й щонайменше двоє – перебували в полоні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter