Під час в’їзду до Криму українці проходять фільтрацію близько 10 годин – мер Мелітополя

Дата: 25 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Українці під час в’їзду до Криму вимушені проходити фільтрацію, яка триває близько 10 годин. Подібні “перевірки” хочуть зробити і на блокпості у Василівці – на межі тимчасово окупованих територій та підконтрольних Україні. 

Про це під час брифінгу заявив мер Мелітополя Іван Федоров.

Ілюстративне зображення. Фото: ВВС

Попри те, що в самому Мелітополі немає фільтраційних таборів, за словами Федорова, такий табір є на в’їзді до Криму. Там люди можуть сидіти в “клітці” по 8-10 годин. У цей час їх допитують та перевіряють їхні документи.

“Також фільтраційний табір росіяни пообіцяли побудувати й у Василівці – це єдиний пункт сполучення між тимчасово окупованою територією та територією, яка є підконтрольною Україні. Це міст, який з’єднує чотири області – Луганську, Донецьку, Запорізьку та Херсонську. Це єдиний шлях для виїзду”, – наголосив мер.

Крім того, на сьогодні в російському полоні перебувають близько 80 жителів Мелітополя. 

“Хтось з них сьогодні перебуває на трудових виправних роботах – їх змушують рити окопи, хтось з них відчуває на собі тортури, перебуваючи в слідчих ізоляторах, яких щонайменше три на території міста Мелітополя, а когось вже етаповано в Сімферополь та Москву”, – додав Федоров. 

Нагадаємо, що у Мелітополі окупанти зупинили на блокпості молоду сім’ю, яка виїжджала з окупованої території. Внаслідок цього двоє маленьких дітей весь день просиділи в машині самі, поки їхніх батьків забрали на фільтрацію.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter