Під час сутичок перед рейвом за права ЛГБТ на Банковій постраждав кореспондент видання “Апостроф”

Дата: 31 Липня 2021
A+ A- Підписатися

У Києві на вулиці Банковій під час конфлікту між силовиками та противниками акції “Рейвах прайд” на підтримку законопроєкту 5488, співробітник поліції двічі забризкав сльозогінним газом з балончика кореспондента видання “Апостроф” Романа Пєтушкова.

Про це повідомляє саме видання.

Джерело: “Автограф”

30 липня відбувався “Рейвах-прайд” – акція на підтримку законопроєкту №5488, який має на меті криміналізувати злочини ненависті щодо ЛГБТ, а також проти неправомірних рейдів поліції в київські клуби електронної музики на Подолі. 

Противники мітингу, зокрема представники праворадикальних організацій “Традиція і порядок”, “Братсво”, “Основа майбутнього” (молодіжного крила “Суспільства майбутнього”, ексорганізації С14, дотичної до злочинів ненависті) організували альтернативну вуличну акцію, яка в результаті закінчилася масовими зіткненнями із силовиками.

Під час цього протистояння постраждав кореспондент видання “Апостроф” Роман Пєтушков. У коментарі “ІМІ” він розповів, що під час конфлікту між силовиками та противниками акції відійшов трохи в бік, до поліційного мікроавтобуса.

І в цей момент коп дістав балон і випустив його прямо в мій бік. Так, цілеспрямовано. В мене був і бейдж, і наліпки PRESS спереду і на рюкзаку“, – повідомив Роман. 

Правоохоронець, котрий застосував спецзасоби проти Пєтушкова.

Поліцейський припинив свої дії, лише коли представник ЗМІ вигукнув, що той напав на журналіста. Пєтушков додав, що не звертатиметься до поліції із заявою про напад правоохоронця.

Вже нормально почуваюсь, але обпекло обличчя і руку сильно. Десь пів години відпускало“, – зазначив журналіст.

Нагадаємо, поліція Києва склала адміністративні протоколи стосовно дванадцятьох учасників сутичок перед рейвом за права ЛГБТ під Офісом президента. Чотирьох з них притягнуть до відповідальності за “дрібне хуліганство”, решту – “за злісну непокору вимогам поліцеського”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter