Під час окупації Київщини росіяни розстріляли машину, в якій їхав чоловік з двома дітьми

Дата: 21 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Більше ніж 584 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ. За даними ювенальних прокурорів, 208 дітей загинули та 376 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Про це станом на ранок 21 квітня повідомили в Офісі генпрокурора.

Фото: facebook / Андрій Левківський

20 квітня внаслідок артилерійського обстрілу військовими РФ села Нова Зоря Білозерського району Херсонської області та влучання снаряду в житловий будинок загинуло двоє людей, в тому числі 16-річний підліток.

20 квітня внаслідок обстрілу об’єктів цивільної інфраструктури у Миколаєві 11-річна дівчинка отримала поранення.

У ході фіксації кримінальних правопорушень, скоєних на території Бородянки у Київської області, виявлено тіло 15-річної дівчинки-підлітка, яка отримала смертельне поранення легень.

Стало відомо, що в першій половині березня 2022 року в смт Клавдієво-Тарасове Бучанського району Київської області військові РФ розстріляли цивільний автомобіль, у якому їхав чоловік з двома доньками 7 та 11 років. Діти отримали тяжкі поранення. Молодша дитина померла, не приходячи до тями, а старшу вдалося врятувати.

Також під час фіксації кримінальних правопорушень, скоєних на території Київської області, встановлено, що 4 березня внаслідок обстрілу в селі Гореничі отримали поранення батько та його 7-річна донька.

Стало відомо, що 13 березня під час обстрілу окупантами Кремінної на Луганщині був поранений 13-річний підліток.

“Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 119, Київській – 113, Харківській – 91, Чернігівській – 57, Херсонській – 44, Миколаївській – 41, Луганській – 36, Запорізькій – 25, столиці – 16, Сумській – 16, Житомирській – 15”, – йдеться у повідомленні.

В Офісі генпрокурора наголошують, що ці дані не остаточні, оскільки триває встановлення загиблих і поранених у місцях активних бойових дій, на тимчасово окупованих та вже звільнених територіях.

Нагадаємо, у селищі міського типу Бородянка виявили ще два масових поховання цивільних, вбитих російськими військовими під час окупації. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter