Під час масованого обстрілу Херсона загинула волонтерка загону швидкого реагування Червоного Хреста України

Дата: 16 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Під час масованого обстрілу середмістя Херсона 15 грудня загинула волонтерка загону швидкого реагування Червоного Хреста України.

Про це повідомила гуманітарна координаторка в Україні Деніз Браун на фейсбук-сторінці Управління ООН з координації гуманітарних справ.

Фото: “Суспільне Херсон”

“Я приголомшена смертю гуманітарної співробітниці, яка загинула разом з іншим цивільним під час сьогоднішнього обстрілу в Херсоні”, – заявила гуманітарна координаторка в Україні Деніз Браун.

Вона підкреслила, що це шокуюче, що удар був завданий по будівлі, у якій місцева влада, волонтерські групи та гуманітарні організації роздають допомогу жителям Херсона.

“Ця глибоко трагічна подія є ще одним нагадуванням про жахливі наслідки цієї війни для мирного населення та надзвичайні ризики, на які йдуть гуманітарні працівники на передовій”, – додала Деніз Браун.

Нагадаємо, у Херсоні під час масованого ракетного обстрілу ворог поцілив в об’єкт критичної інфраструктури. Снаряд влучив неподалік будівлі Херсонської обласної організації Червоного Хреста України, де в цей час проходила видача гуманітарної допомоги. 39-річна волонтерка загинула на місці, отримавши уламкові поранення несумісні з життям. У волонтерки залишилось 2 дітей.

Також на місці загинув 70-річний чоловік, який отримував гуманітарну допомогу. Є ще поранені.

“Під час обстрілу вони знаходились на вулиці, їх смертельно поранили уламки ворожих снарядів. З ким воює армія РФ у Херсоні? Вчора ці нелюди вбили дитину, сьогодні – волонтерку. Це не армія, а зборисько вбивць, мародерів та варварів”, – зазначив очільник Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич.

Також голова ОВА додав, що ще троє людей отримали поранення, двоє з них госпіталізовані до медзакладу. Нині лікарі надають їм необхідну допомогу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter