Під час ЛГБТ-прайду в Стамбулі поліцейські затримали близько 50 учасників

Дата: 26 Червня 2023
A+ A- Підписатися

25 червня в Стамбулі затримали близько 50 учасників щорічного ЛГБТ-прайду. Щонайменше одна людина травмувалася під час затримання.

Про це повідомляє Reuters.

Фото: Reuters

Як зазначає видання, турецька поліція перекрила доступ до проспекту Істікляль, традиційного місця проведення прайдів, а також до центральної площі Таксім. Крім того, правоохоронці заблокували прилеглі вулиці та призупинили рух громадського транспорту в цьому районі.

Натомість сотні людей з веселковими прапорами зібралися в парку в районі Шишлі. Учасники маршу пройшли вулицями району Шишлі, скандуючи гасла з нагоди Місяця гордості, перш ніж організатори закликали їх розійтися.

Після маршу поліція затримала 50 людей. Представництво Amnesty International у Туреччині повідомило, що принаймні одна людина отримала травму голови під час затримання.

Фото: Reuters

У турецькому місті Ізмір також відбувся прайд. Там поліція затримала щонайменше 44 особи.

Організатори заходу заявили, що їхня спільнота вже стала мішенню Ердогана.

Ми не приймаємо цю політику ненависті та заперечення“, – йдеться в заяві Стамбульського тижня гордості ЛГБТК+.

Під час виборчої кампанії президент Реджеп Таїп Ердоган виступав проти ЛГБТК+-людей, а після перемоги на виборах у травні звинувачував опозиційні партії в прихильності до спільноти.

У Туреччині гомосексуальність не є злочином, але в країні поширена ворожість до представників ЛГБТК+-спільноти, зокрема з боку поліції.

Нагадаємо, у вересні минулого року в Стамбулі відбулася велика демонстрація з вимогою закриття і заборони діяльності ЛГБТ-організацій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter