Петиція щодо заборони в’їзду росіян до України протягом 50 років набрала необхідну кількість голосів

Дата: 08 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

На сайті президента підтримали петицію про заборону в’їзду росіян в Україну протягом 50 років. Тепер її має розглянути Володимир Зеленський.

Відповідна інформація міститься на сайті ОП.

“Україна вже вісім років потерпає від війни, яку розвʼязала Росія на території нашої країни. На жаль, за ці вісім років влада не спромоглася захистити Україну від диверсантів, агентури та коригувальників, які увесь цей час прибували в Україну через безвізовий режим з Росією”, – йдеться в петиції.

Як зазначає автор петиції Андрій Кузьмин, рішення про заборону вʼїзду необхідно ухвалити задля безпеки кожного українця зараз і в майбутньому.

Отже, він пропонує повністю закрити вʼїзд до України всім росіянам на наступні 50 років та не видавати посвідок на проживання росіянам, окрім тих, хто воював на боці України в російсько-українській війні.

Нагадаємо, що з 1 липня 2022 року почало діяти рішення про візовий режим з громадянами Російської Федерації. Мету своєї поїздки до України кожному росіянину доведеться обґрунтовувати заздалегідь.

Торік петиція з таким закликом набирала потрібну для розгляду кількість голосів і президент, реагуючи на прохання, відповів, що такий крок “вимагає ретельного вивчення та аналізу всіх можливих сценаріїв розвитку, зокрема з погляду аспектів безпеки та можливих соціальних наслідків”. У травні цього року аналогічна петиція знову набрала 25 тисяч підписів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter