Петиція щодо заборони надання українського громадянства журналісту Невзорову набрала 25 тисяч голосів

Дата: 08 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Електронна петиція щодо заборони надання громадянства України російському журналісту, ексдепутату Державної думи Росії Олександру Невзорову набрала необхідні для розгляду президентом 25 тисяч голосів.

Відповідна інформація міститься на сайті глави держави.

Олександр Невзоров. Джерело: фейсбук-сторінка російського журналіста

Петицію “Заборона надання громадянства поплічнику путіна Невзорову О.Г.” зареєстрували 8 червня 2022 року, її авторка – Євгенія Шевченко.

“Чи може хтось назвати хоча б п’ять особливих заслуг Невзорова перед українським суспільством? Окрім тієї, що він проти вбивств і зґвалтувань українців? Так, це його позиція, і вона є невід’ємною для будь-якого свідомого громадянина у своїй країні. Я наголошую, у своїй. Тобто в росії. Нехай далі буде молодцем і нарешті попрацює на благо своєї росії. Але подібна позиція не є приводом розкидатися нашим громадянством”, — зазначила авторка.

Вона уточнила, що Невзоров не прожив в Україні хоча б п’ять років, не знає української мови, історії України та її традицій, не працював на процвітання і розбудову України.

Проте раніше він був довіреною особою Путіна, агітував за збереження російської імперії, дотримується імперіалістичних поглядів щодо колишніх окупованих територій СРСР тощо, йдеться в петиції.

Нагадаємо, що наприкінці червня 2022 року ЗМІ оприлюднили інформацію про те, що Володимир Зеленський нібито надав українське громадянство Невзорову та його дружині Лідії.

Попри те, що на сайті глави держави відповідного указу не було, цю інформацію Укрінформу підтвердили в Державній міграційній службі.

Пост-подяку щодо набуття українського громадянства 3 червня оприлюднив сам Невзоров у власному телеграм-каналі.

6 червня секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що українського громадянства у російського блогера ще немає. Щоб отримати його, він має пройти процедуру відповідно до законодавства України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter