Перший пішов. У Дніпрі провели акцію на підтримку Стамбульської конвенції

Дата: 13 Лютого 2017
A+ A- Підписатися

У Дніпрі 12 лютого активістки провели публічну акцію “Стамбульська конвенція в подарунок”. Учасники роздавали листівки і розповідали пересічним, що таке Стамбульська конвенція проти домашнього насильства і навіщо вона потрібна.

 

Як повідомляє сайт Інформатор, акція проходила на площі Героїв Майдану. У ній брали участь 6 активісток, яким не байдуже, що буде в Україні з людьми, які зазнають домашнього насильства.

 

“Це акція на підтримку ратифікації Стамбульської конвенції, яку Україна повинна була прийняти ще у 2011 році. Що це нам дає? По-перше, це будуть більш європейські стандарти. Кожен, хто винен у домашньому насильстві, буде покараний”, – повідомила організатор акції, активіст громадської організації “Гендерний клуб “Дніпро” Ольга Полякова.

 

Стамбульська конвенція, зокрема, зобов’язує державу створити гарячі лінії психологічної та юридичної допомоги для підтримки людей, які стикаються з насильством. Так само зобов’язує створити місця перебування, у яких потерпілі зможуть пожити деякий час, щоб мати можливість влаштувати своє життя, не зазнаючи домашнього насильства.

Нагадаємо, 14 лютого театралізована акція на підтримку Стамбульської конвенції пройде біля Верховної Ради в Києві, за адресою вул. Садова, 3.

Запрошуємо також усіх приєднатися до онлайн-шторму в межах кампанії #КонвенціяУПодарунок.

Інструкція проведення онлайн-шторму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter