“Перспектива примарна, але є”: адвокат Сущенка розповів про можливість обміну політв’язня

Дата: 31 Липня 2019
A+ A- Підписатися

Адвокат політв’язня Романа Сущенка Марк Фейгін припустив, що в України виникла можливість обміняти журналіста. 

Про це повідомляє “Укрінформ”. 

Нещодавно Фейгін відвідав Сущенка в колонії Кіровської області.

“У нього все нормально. Можна сказати, що напередодні українських парламентських виборів відбувалися різні події, які вселяють певний оптимізм. Ймовірно, як варіант передбачається передання Сущенка Україні для відбування покарання. І ймовірно – обмін. Однак треба, щоб українська сторона виявила активність у цьому питанні. Тож перспектива нехай поки що доволі примарна, але є”, – розповів він.

Також Фейгін розповів про умови тримання політв’язня. Наразі журналіст перебуває в камері один, а на початку серпня адміністративна комісія планує продовжити його перебування в безпечному місці на три місяці.

Як відомо, кореспондента інформагенції “Укрінформ” у Франції Романа Сущенка у вересні 2016 року затримали в Москві під час приватної поїздки. ФСБ назвала його кадровим службовцем головного управління розвідки Міноборони України, який нібито збирав секретні відомості про діяльність російських збройних сил і Росгвардії. Весь цей час Сущенко перебуває на території Росії під арештом. 

На початку червня Сущенка відвідали донька та дружина. Вони розповіли про умови тримання політв’язня та про те, що адміністрація колонії робить усе, щоб він не контактував зі світом.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter