Перезимувати в окупованому Сєвєродонецьку буде неможливо, тому люди виїжджають – Стрюк

Дата: 09 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

В окупованому Сєвєродонецьку немає ні води, ні електроенергії, через що перезимувати в таких умовах буде неможливо. Місцеві жителі виїжджають. 

Про це в ефірі телемарафону розповів голова Сєверодонецької міської ВЦА Олександр Стрюк.

Фото: Фокус

“Попри всі заяви окупантів ні світла, ні води в Сєвєродонецьку немає. Не працює й система каналізації: в місті відсутні спеціалісти необхідного рівня для відновлення комунікацій. Потрібна деокупація, приєднання міста до України, до її виробничих потужностей і залучення фахівців”, – пояснив Стрюк.

Також він зазначив, що отримати гуманітарну допомогу з України неможливо, коли приїжджає російське телебачення, то роздають гуманітарні пакунки. Мережа магазинів зруйнована, доставлення продуктів відбувається з окупованої території. Харчів не вистачає, тому люди живуть у місті надголодь. 

“Окупаційна влада намагається створити картинку відновлення життя, формує бригади для розчищення вулиць, прибирання. Поприбирати в напівзруйнованому комплексі й заявити, що ми відновлюємо спорт, – це профанація”, – додав голова ВЦА.

У місті залишається близько 8 тисяч жителів. Майже всі люди, які спробували повернутися до Сєвєродонецька, побули там декілька днів, зрозуміли, що перезимувати в цих умовах неможливо, і виїхали знов. Опалення взимку, за словами Стрюка, ймовірно, не буде, тому люди шукають на околицях або в сільській місцевості вільні будинки, в яких можна перезимувати. Перебувати в практично зруйнованому місті без комунікацій неможливо.

Нагадаємо, що на Луганщині окупанти не прибирають з вулиць населених пунктів тіл як цивільних, так і ліквідованих росіян. Також вони продовжують й каральні заходи щодо тих, хто не погоджується з окупаційним режимом. А в Сєвєродонецьку запустили пересувний телевізор, який транслює російську пропаганду. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter