Переселенку з Донеччини засудили до 5 років позбавлення волі за антиукраїнські репости

Дата: 03 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

У Львівській області на 5 років позбавлення волі засудили уродженку Донеччини. За антиукраїнські дописи, які вона репостила в заборонених російських соцмережах, жінку визнали винною у виправдовуванні збройної агресії РФ і розпалюванні національної ворожнечі.

Про це пише “Судовий репортер” із посиланням на вирок.

Фото: Getty Images

Так, з кінця лютого і до середини червня минулого року в соцмережі “Одноклассники” жінка регулярно поширювала антиукраїнські публікації, в яких схвалювала агресивні воєнні дії Росії.

Приміром, одного разу обвинувачена репостила відеозапис виступу президента РФ Володимира Путіна, який говорив, що США бомбардували Югославію, вторглися в Ірак та Сирію і тепер хочуть робити подібне в Україні.

Також обвинувачена поширювала дописи з ознаками розпалювання національної ворожнечі та ненависті: “Запомните, иуды Украинцы, Вам никогда Донбасс не покорить! Израненный, уставший, весь в руинах, Донбасс свободным жил и будет жить!”, “Укропы, вы 8 лет утверждали, что с вами воюет Путин. Сегодня вы поняли, как вы заблуждались”“Хохлы, берегите Путина! Если президентом будет Кадыров, то вы у него, лезгинку под Российский гимн отплясывать будете”.

Під час судового засідання жінка вину визнала. За словами обвинуваченої, її квартиру розбомбили і вона втратила все майно та роботу, тому збиралася повертатися до батьків на тимчасово окуповану територію. Донеччанка нібито боялася, що не пройде фільтрацію, тому і постила таке в мережі “Одноклассники”, щоб у разі перевірки телефону не викликати підозр.

Показово, що жінка лише ставила “вподобайки” та робила репости проросійського контенту, а сама його не створювала.

Водночас обвинувачена запевнила, що вона проти війни й насилля, а дії РФ вважає неправильними.

Суд встановив декілька пом’якшуючих обставин: визнання вини й незадовільний стан здоров’я обвинуваченої. Але, на переконання суду, ці фактори не пов’язані з цілями та мотивами злочинів і поведінкою обвинуваченої під час їх скоєння, тому суд не погодився призначити більш м’яке покарання.

Також суд постановив, що умовне покарання не буде справедливим і достатнім для виправлення обвинуваченої й запобігання новим злочинам, тож громадянку засудили до 5 років ув’язнення.

До набрання вироком законної сили вона залишається під домашнім арештом. Два її мобільних телефони конфіскують у власність держави.

Нагадаємо, що у вересні Шевченківський районний суд міста Львова визнав місцевого жителя винним у поширенні комуністичного тоталітарного режиму в російській соцмережі “Одноклассники”. Йому призначили один рік позбавлення волі, звільнивши від відбуття покарання з випробуванням на такий самий строк.

За матеріалами справи, у період із 2015-го до 1 червня 2022 року чоловік у російській соцмережі “Одноклассники” систематично публікував зображення комуністичної символіки у вигляді прапора червоного кольору з перехрещеними серпом і молотом та п’ятикутною зіркою над ними, портрет Леніна, абревіатури СССР та РСФСР, п’ятикутні червоні зірки із серпом та молотом у середині. Усього обвинувачений розмістив 102 світлини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter