Переселенцями вважатимуться й ті, хто через бойові дії змінив місцеперебування в межах однієї області

Дата: 27 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Вимушеним переселенцем в Україні вважатимуться як ті, хто переїхав до іншого регіону через війну з Росією, так і ті, хто переселився в межах однієї області.

Важливе уточнення озвучила міністерка соціальної політики Марина Лазебна під час загальнонаціонального телемарафону, який транслюється, зокрема на 1+1.

Джерело: unian.net

“Дуже важливе уточнення. Це не обов’язково, щоб людина переселилася з одного регіону, де ведуться бойові дії, в інший регіон. Це може бути переміщення в межах одної області”, — сказала вона.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що уряд вніс зміни до порядку оформлення і видавання довідки про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб. Тепер ВПО вважатимуть тих українців, які тікають з територій, що опинилися в епіцентрі бойових дій, до інших регіонів країни.

До лютого 2022 року як внутрішньо переміщених осіб в Україні розглядали тих, хто перемістився з окупованого Криму та ОРДЛО. Станом на кінець грудня 2021-го в країні налічували 1 476 243 переселенців.

Довідка ВПО потрібна серед іншого для того, шоб отримувати щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання, зокрема на оплату житлово-комунальних послуг, для доступу до соціальних виплат і пенсії, участі в житлових програмах тощо. 

Хто може отримати правову допомогу під час війни, можна дізнатися тут.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter