“Переселенці на Закарпатті”: в Ужгороді відкрили фотовиставку з 50 історіями ВПО

Дата: 20 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

20 березня, у четвер, в Ужгороді відкрилася фотовиставка “Переселенці на Закарпатті: життя без стереотипів”. Проєкт складається з 50 історій українців, що переїхали на Закарпаття через повномасштабне вторгнення Росії.

Про це повідомляє видання Varosh з посиланням на організаторів виставки, Ужгородський пресклуб.

Фото: Ужгородський пресклуб

“Як це: бути мігрантом усередині своєї країни, кардинально змінювати життя чи починати його спочатку, звикати до іншого темпу, розуміти ніби своїх, та все ж інших людей, розпочинати власну справу чи, навпаки, довго шукати роботу, знаходити нових друзів, родичів, “пускати коріння” чи “сидіти на валізах”, – написали організатори, анонсувавши виставку.

Фотоісторії зняли провідні закарпатські фотографи: Наталія Боднар, Сергій Ваганов (з Маріуполя), Сергій Гудак, Сергій Денисенко, Влада Мазур, Аня Семенюк, Євген Смірнов, Володимир Хила. А журналісти записали короткі розповіді людей, які через повномасштабну війну опинилися в іншому регіоні.

Виставка триватиме на Театральній площі міста до кінця дня та частина її залишатиметься впродовж вихідних у рамках фестивалю “Сакура-Фест”. Згодом проєкт помандрує містами Закарпаття.

Нагадаємо, що дівчина з Маріуполя Марія Адаманова ініціювала соціальний проєкт, що обʼєднує історії маріупольців, які вимушено виїхали з міста, але досі зберігають ключі від рідної домівки. На сторінці проєкту “Ключі від Маріуполя” в інстаграмі користувачі розповідають історії та спогади, повʼязані з містом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter