Перед прем’єрою фільму Сенцова у Венеції відбулася акція на підтримку бранців Кремля

Дата: 11 Вересня 2021
A+ A- Підписатися
На 78-му Венеційському кінофестивалі відбулася світова прем’єра кінострічки “Носоріг” режисера Олега Сенцова. У рамках прем’єрних заходів команда фільму провела акцію на підтримку українських політв’язнів у Росії та в окупованому нею Криму.
 
Про це повідомляє громадська ініціатива Prisoners Voice на своїй сторінці у фейсбуці. 
 
Джерело: Prisoners Voice

Перед початком прем’єри, режисер та команда фільму “Носоріг” підняли плакати “Free Ukrainian Kremlin’s Hostages” та “#PrisonersVoice” закликавши звільнити українських політв’язнів.

Режисер Олег Сенцов, колишній в’язень Кремля, зазначив, що безмежно вдячний за ту підтримку, яку одержував, перебуваючи в кремлівських катівнях.

Коли роками знаходишся в темній тісній камері, то неможливо переоцінити ці речі. Хочу аби мої співвітчизники знали, що про них пам’ятають не тільки в Україні, а й у всьому світі. Вигівський, Єсипенко, брати Абдулаєви, Куку, Мустафаєв, всіх зараз не назву, їх більше сотні, та ми боротимемось за ваше звільнення до самого моменту визволення“, — наголосив режисер.

Один із головних акторів фільму “Носоріг” Євген Черніков сказав, що не так давно так само виходив на акції на підтримку Сенцова.

Це дивне відчуття, стояти тут з Олегом, у Венеції, на презентації його фільму. Ще нещодавно я так само виходив на його підтримку. Я — кримчанин, і це нестерпно — дивитись, скільки мешканців півострова нині потерпає від переслідувань Кремля“, — сказав Черніков.

Нагадаємо, усього у в’язницях Росії та тимчасово окупованого Криму наразі перебуває щонайменше 124 людини. 89 українських громадян утримують з політичних мотивів в Росії, а 35 – у тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter